dimarts, 27 de març del 2012

CONGRÉS B: 1 per 1

Amics congressistes:

Amb una mica de retard arriba l'u per u dels jugadors del Congrés B durant el Campionat de Catalunya per Equips 2012:

1. Cecili DOMÍNGUEZ: 3,5 punts MINVAT. No ha estat el millor campionat d'en Cecili; quan físicament no està al 100% el seu joc es ressenteix. Val a dir que, com a primera espasa, sempre ha hagut de ballar amb la més lletja i, en algunes partides, ha mostrat recursos inversemblants per puntuar.

2. Petar PLAMENOV: 6 punts (sobre 8) APICONADORA. Deixant de banda la dama que es va penjar a la primera jornada i la derrota a la quarta, pressionat per arribar a l'hora a la feina, a la resta de partides el mestre búlgar s'ha mostrat intractable, amb blanques, negres o liles. Futurible del primer equip de cara al 2013.

3. Frederic ANDREU (Coord.): 3,5 punts COORDINADOR. Si bé sobre les 64 caselles no ha exhibit el nivell d'altres anys, li hem de reconèixer el mèrit d'optimitzar els pocs jugadors disponibles al club, distribuint-los de la millor manera per vetllar pels objectius de tots els conjunts.

4. Josep Maria JORDÁN: 7 punts INCOMMENSURABLE. Temporada sensacional del nostre àrbitre, que no ha conegut la derrota. Sembla ser que el seu canvi en el repertori d'obertures ha donat fruits, els primers, 33 punts d'ELO i un trofeu Alekhine per al màxim realitzador del 2012. Enhorabona.

5. Héctor HERNÁNDEZ (Del.): 6 punts RETROBAT. Després de signar, l'any 2011, el pitjor per equips de la seva trajectòria (2 de 9), enguany ha aprofitat la falta de rodatge dels primers adversaris per omplir el sac. Després, contemporitzant, ha aguantat el tipus. En l'aspecte negatiu s'ha de remarcar la falta d'ambició en algunes partides, per bé que en alguna ocasió les taules garantien el 5,5.

6. Joan SORRIBAS: 5 punts (sobre 8) SÒLID. El cas d'en Joan és curiós. Només juga el per equips i gairebé cada any s'infla a fer punts aplicant el seu estil: s'enroca en quatre i després pensa. En algunes partides ha demostrat un alt nivell tècnic quan tocava definir. Gran.

7. Javier GONZÁLEZ: 5,5 punts PROVIDENCIAL. Segurament diumenge passat va signar la seva partida més completa, però aquest per equips el recordarà possiblement, per l'atracament a mà armada a l'Elena Casset que suposà la primera pedra de cara a assegurar la categoria. En Xavier és d'aquells jugadors que, en un per equips, es multiplica.

8. Joan CODINA: 4 punts ALEATORI. Ho ha tastat tot: victòries codinejant, victòries jugant ortodoxe, derrotes codinejant i derrotes jugant ortodoxe. Taules? En Joan no dóna maldecaps a la FIDE per mirar de minimitzar aquest resultat.

9. Benici BAÑÓN: 3 punts DESAFORTUNAT. Realment no ha tingut massa sort. Ha perdut les que havia de perdre i les que podia guanyar. De ben segur que al 2013 es refarà!

10. Josep Antoni LUCAS: 0 punts (de 3) ROVELLAT. Tots sabem que en Lucas pot jugar a un nivell molt superior, però sempre costa quan només toques fusta una vegada a l'any.

TAMBÉ HAN INTERVINGUT:

 11. Carlos ALONSO: REVULSIU. Després d'una campanya desafortunada amb el primer equip, en Carlos ens va donar un punt vital al matx davant del Prat en el que certificàvem la nostra permanència.

12. Jaume VIÑALS: TENAÇ. Valent-se d'una resistència numantina va rescatar mig punt davant del Prat. Cas similar al d'en Carlos al primer equip, 2013 serà més fructífer!

13. Josep SADURNÍ: PARE. Com a conseqüència de la seva recent paternitat, només ha pogut disputar una ronda. Evidentment va aportar el mig punt de rigor. Per l'any vinent té pendent escriure el book: 100 raons per jugar als escacs un diumenge, de cara a aconseguir permís conjugal ;-)

14. Cristian AGUADO: CASTIGAT. Va bregar durant quatre hores a Castelldefels per aconseguir mig puntet, però es va quedar sense premi.

15. José Miguel HERNÁNDEZ: PREDISPOSAT. A la setena ronda, quan estàvem en quadre, es va oferir a jugar de desè tauler a Sitges. Tot i que va estar a prop de puntuar, li agraïm la seva mera presència.

16. Jordi R. BATUECAS: RECONEGUT. El debut al B li arribava com a premi a uns darrers mesos excel·lents. Però com que som una mica cabronets aquest reconeixement arribava al matx més complicat per puntuar. En algunes fases de la partida va ser-hi a prop, però la veterania i el saber fer del jugador del Tres Peons li ho van impedir.

17. Antoni MORANTA: IMPRESENTABLE. En dos sentits: fel que fa a conducta vers l'equip i per la impossibilitat manifesta que aparegui a la sala de joc, especialment quan juguem fora. Una derrota a la tercera ronda (res a dir) i una incompareixença marca de la casa a la darrera. No només no ve, sinó que no avisa i, per descomptat, no es disculpa. "Reforç" que em cola l'Andreu quan em despisto i que jo tinc apartat de l'equip. Afortunadament diumenge no ens hi jugàvem res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada