diumenge, 18 de març del 2012

Campionat de Catalunya per Equips: vuitena ronda

CONGRÉS 4,5-FOMENT B 5,5
CONGRÉS B 7-PRAT 3

JORNADA DE TRANSISTORS

Fa dues dècades, el Dream Team d'en Johan Cruyff aconseguia que els aparells reproductors portàtils de ràdio  de l'època, popularment coneguts com a transistors, s'exhaurissin a les botigues de la ciutat comtal: queien les famoses lligues de Tenerife. Doncs bé, després dels resultats d'aquesta jornada, tot i sumar quatre punts, al Congrés B li espera, diumenge que ve, una jornada on es jugarà la permanència a diversos clubs.

En un encontre a tot o res davant del Prat, els del segon equip hem estat a l'alçada, fent valer la nostra superioritat de rànquing. A més a més, comptàvem amb els reforços de luxe d'en Carlos Alonso i en Jaume Viñals, ja que el nostre primer equip ja va aconseguir la salvació la setmana passada.

...Dh1++!, demolidor Petar
El B en acció
El primer punt l'he posat jo, després que el meu adversari es deixés un cop tàctic que he cobrat al preu d'un cavall. Poc després, l'Alonso s'imposava al primer tauler, mentre que en Jordán, avui al sisè, consolidava el 3-0 després de definir una partida on sempre ha portat la iniciativa. En Petar ha treballat una xarxa de mat combinant la dama i els dos cavalls, per sorpresa del seu rival, mentre que en Codina, amb qualitat de més, ha aprofitat les imprecisions de la seva rival, que podria haver complicat més la partida, per acabar rematant amb una atractiva xarxa de mat al més pur estil Plamenov; 5-0 i quarta victòria consecutiva d'un Joan Codina a qui se li farà curt el torneig. Arribats a aquest punt hem avisat a tots els nostres jugadors perquè estiguessin tranquils. Tot i la previsible victòria, convenia sumar el màxim nombre de punts possible, de cara a un desempat d'allò més ajustat entre els candidats a mantenir la categoria.
Ha hagut de passar més d'una hora perquè el president i en Sorribas sentenciessin l'encontre al nostre favor amb unes taules en sengles partides. No ha pogut sumar-se a la festa en Cecili, que ha perdut, mentre que en Viñals, després de defensar-se amb encert, ha rescatat mig punt. Avui ha tancat la matinal en Xavier, que per molt que ho ha cercat, no ha pogut treure profit dels destrets de temps de l'adversari i finalment ha signat l'empat que col·locava el 7-3 definitiu.

Codina i Xavier
Mestre Rubén: avui victòria
Diumenge que ve visitem al segon classificat, el Tres Peons B, amb l'objectiu de sumar el màxim de punts possible de cara a millorar el nostre desempat. Si puntuéssim ens salvaríem sense dependre de tercers, però essent realistes, caldria una aparició divina perquè això es produís. No cal ser vident per deduir que la nostra permanència (davant d'una hipotètica-previsible derrota congressista) seria un fet si el Prat puntua davant l'Ateneu Barcelonès, si el Sitges puntua davant del Molins de Rei, o si no passa res d'això però ens toca la butlleta del desempat, molt igualat entre tots els implicats.
L'estadística mai ha estat el meu fort, però crec que estem davant de la típica combinació on tenim més d'un 90% de possibilitats de mantenir-nos, només Óscar Alberto Dertycia ho podria evitar, i no em consta la seva participació.

El primer equip ha jugat un encontre intranscendient davant del Foment B, que ja és conjunt de Segona Divisió. Tot i això, els Congrés-Foment són clàssics veïnals i, en aquesta ocasió, el punt ha acabat al carrer Provença. Més que l'aspecte esportiu, del que trobareu detalls al blog d'en Salvo, remarcarem dos retorns per cobrir els buits d'en Alonso i d'en Viñals. El primer ha estat en Joan Saperas, tot i que feia força anys que no tocava fusta, ha guanyat la seva partida. L'altre, el mític Jordi Boada, a qui molts només coneixíem de veure'l a l'ordre de forces cada any. En Boada ha fet taules i, una vegada han finalitzat els encontres, l'Andreu ha tingut un bon detall amb motiu del seu 80è aniversari, que hem celebrat menjant pastís després d'un discurs d'agraïment a càrrec del nostre president.

A costat d'en Salvo, en Saperas
Jordi Boada i Bielsa
 Curiosament, la setmana que ve el dos primers equips tancaran el campionat al mateix local, a l'enfrontar-se els de l'A amb el primer equip del Tres Peons. Per tant, es podria dir que jugarem un matx a vint taulers, amb la diferència que els deu primers ja van amb la feina feta.

El C i el D han perdut contundentment davant de rivals superiors, com el Ripollet i el Diagonal Mar. El D es troba en posició de descens, diumenge vinent ha de guanyar al Tres Peons E i esperar resultats per mantenir-se.

La setmana vinent el desenllaç!


4 comentaris:

  1. Te aconsejo que repases quién baja de Preferente a Primera y verías que, ahora mismo, no es que estés ya salvados, es que aunque hubierais perdido con el Prat, también os salváis.

    Para que te hagas una idea, el Ideal Clave B, con 2.5 (si gana la última) y aún quedando novenos, se salvaría.

    Hace semanas que voy controlando eso porque no bajan los 3 últimos, bajan los últimos y los peores novenos.

    ResponElimina
  2. Hola Juan:

    Acabo de mirar los cuadros y me consta que el octavo también baja!

    http://www.escacs.cat/infoPerEquips/quadreresultats.php

    Saludos,
    Héctor

    ResponElimina
  3. No, Hector, no hagas casos a esos cuadros que no se actualizan hasta el final del Campeonato.
    Te lo resumo un poco para que lo veas más claro.
    Los que suben o bajan están aquí como sabrás:
    http://barcelona.escacs.cat/circulars/2012/circular02.htm
    Pues bien, hay que restar a los que suben de Preferente de Barcelona (que son 8), los que bajan de Segunda división de Preferente de la provincia de Barcelona. Si ves los cuadros de Segunda de los 3 grupos, verás que serán 2 los que bajen de Barcelona (el resto son de fuera), esto ya es matemático (hace semanas que lo tenía claro pero no era matemático hasta esta ronda).
    Por tanto, en la tabla del link que te he enviado, hay que aplicar lo que está debajo del 6 y, para los que bajan de Preferente a primera pone que son todos los décimos y los dos peores novenos.
    Esto es salvo que yo me haya equivocado en algo pero parece bastante claro.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sí, Juan, llevas razón. Claro, los equipos que descienden van en función de los que caen de Segunda hacia la territorial de Barcelona. La verdad que sólo nos habíamos fijado en los cuadros; perfecto pues, salvados :-)
      Me has cortado el rollo épico por eso, jaja! En serio, gracias por la información y las aclaraciones.

      Elimina