diumenge, 25 de març del 2012

Campionat de Catalunya per Equips: novena ronda

TRES PEONS 8-CONGRÉS 2
TRES PEONS B 6-CONGRÉS B 4

C'est fini. Avui hem posat punt i final al Campionat de Catalunya per Equips 2012 amb un matx a 36 taulers, ja que els quatre equips del Congrés ens enfrontàvem a conjunts del Tres Peons. En el còmput general, els de Gràcia ens han derrotat amb contundència, 24-12. Hem de recordar que només l'equip D s'hi jugava alguna cosa i, per desgràcia, ha perdut per 3-5, tot i arribar a gaudir d'un 3-1 a favor.

Complicacions diverses a tenir en compte: el canvi a horari d'estiu, la cursa de fórmula 1 o la celebració de la Marató de Barcelona que complicava la circulació amb vehicle privat. Algun d'aquests factors haurà despistat al barman del Tres Peons, que ha arribat uns minuts més tard de l'hora establerta. Després del muntatge de la sala a un ritme encomiable, els matxos han començat amb deu minuts de retard. Però ni així. Probablement amb dues hores més als nostres rellotges, el resultat hagués estat similar!

  
En Fermí enlluernat
Inici del matx

Tres Peons-Congrés

Tres Peons B-Congrés B
Joan Segura, llegenda viva dels escacs catalans








Jordi R. Batuecas




















El primer equip ha patit la necessitat d'un conjunt molt superior que es veia obligat a aconseguir el màxim de punts possible per desempatar a favor amb el Sant Andreu. Tot i el 8-2, finalment han estat els veïns del Palomar els que han aconseguit la plaça de promoció. A veure si tenen sort i aconsegueixen retornar a la màxima categoria. Com sempre, al blog d'en Salvo hi trobareu una acurada crònica.

Petar Plamenov
Els del B hem donat una mica més de guerra, tot i ser nou, ja que en Moranta no s'ha presentat, per no perdre el costum. Tres taules rapidíssimes de Jordán, Andreu i Héctor, victòries de Petar i Xavier després de portar la batuta a les seves partides (fet habitual pel que fa al jugador búlgar), taules d'en Cecili en una partida amb alternatives. No han pogut sumar en Codina, en Bañón i en Jordi R. Batuecas, que debutava amb nosaltres com a premi a la gran temporada que ha dut a terme... d'acord, per això i perquè ens en faltava un!

Pel que fa al C, que jugava a casa, ha repetit el resultat del quart equip, 3-5, en un matx intranscendent.

Acabat el campionat, anem a valorar l'actuació dels quatre conjunts del Congrés.

CONGRÉS A: 3,5 punts, 6a posició. Que un club completament amateur aconsegueixi la permanència a Primera Divisió amb tanta solvència (a dues jornades del final), demostra que estem davant d'un conjunt compromès, seriós i sòlid. Encapçalats pel mestre Rubén, flanquejats per la vella guàrdia i pressionant darrere amb l'Alonso i en Viñals, els congressistes han completat una temporada excel·lent.

CONGRÉS B: 4 punts, 6a posició. Una vegada aclarida la taula d'ascensos i permanències, convindrem que l'objectiu s'ha assolit amb certa solvència. De cara a l'any vinent em proposo enredar en Sadurní i en Climent per reforçar l'equip i, per què no, mirar una mica més amunt. 

CONGRÉS C: 3 punts, 7a posició. Temporada irregular que, sense cap mena de dubte, està justificada per dos factors: la necessitat de reforçar al quart equip i el fet d'haver assolit la salvació relativament aviat. De la mateixa manera que el B, considero que amb l'alineació de gala no seria de bojos pensar en guanyar una categoria.

CONGRÉS D: 2 punts, 10a posició. El mal inici de campionat ha condemnat al nostre D, que ha reaccionat una mica tard, per bé que d'haver caigut en un altre grup de Segona Territorial s'hagués salvat. De totes maneres hem d'elogiar la professionalitat del nostre equip, especialment durant el darrer tram del campionat. Com bé diu en MA, amb aquesta il·lusió és molt possible que l'any vinent recuperem la categoria.

Arribats aquí, només resta felicitar a tots els conjunts catalans que han assolit els seus objectius i animar als que, com al nostre D, han perdut la categoria o s'han quedat a les portes d'un ascens anhelat.

Demà tindreu l'u per u sobre els integrants del Congrés B.

Com diria aquell: "Hoy, mañana y siempre, con el Congrés en el corazón"
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada