diumenge, 23 de febrer del 2014

Lliga catalana 2014, ronda 5



SANTPEDOR 3-CONGRÉS 7



Arribada a Santpedor sense incidències, tres quarts d’hora des del club. L’esmorzar, al bar El Timbaler, presidit per una fotografia dedicada de Pep nostre senyor, oferint la primera orelluda culer a la Plaça de Sant Jaume que contrastava amb el resum del partit d’ahir que ens oferien en aquells moments.
 

Minuts abans de dos quarts ens presentem al local de joc, i poc després de prendre seient, 1-0 en contra. L’Alonso ha caigut al parany d’obertura plantejat pel seu rival, dient adéu a la dama i a la partida. En Camacho, que assegurava haver jugat fatal l’obertura, ha pogut salvar els mobles, mercès a la manca d’ambició del seu adversari i ha sumat mig punt, mentre que en Sagués s’ha encarregat de tornar l’equilibri al marcador després d’imposar-se en una partida sense complicacions. Poc després, taules d’en Fermí en un final igualat, 2-2. A diferència de la setmana passada, les partides feien bona pinta: Pere Martínez peó de més, amb complicacions; Oliver posició dominant sobre el tauler; Bielsa avantatge material; Viñals peó de més, Ortín collant de valent i servidor amb una partida posicionalment guanyada. El següent en materialitzar he estat jo, la descoordinació de les peces adversàries i el rei al centre han acabat per posar-m’ho fàcil. Minuts més tard en Bielsa afegia una qualitat a la peça que ja portava de més, sense cap contrajoc a canvi. També l’Ortín aconseguia dinamitar la resistència del rival, 2-5. Amb tres partides en joc on gaudíem de superioritat, res feia pensar que el matx podia perillar, però durant els destrets de temps en Carlos Oliver s’ha deixat una qualitat i ha abandonat. Humilment crec que hauria d'haver continuat, doncs amb 30 segons per banda al rellotge, tal com te l’has deixat tu, se la pot deixar el rival, però ja sabem de l’autoexigència d’en Carlos. Per moments semblava que no acabava d’arribar el mig punt necessari per tancar l’encontre, doncs en Pere Martínez, tot i el peó de més, havia d’afrontar un peó imparable del primer tauler bagenc, mentre que en Viñals, que ja comptava amb tres peons d’avantatge, necessitava estar alerta a les xarxes de mat que contínuament cercava el seu adversari, de manera molt hàbil. Finalment en Jaume, no sense esforç, ha trobat la seqüència guanyadora, deixant en Pere sense pressió. Amb molt d’enginy, el nostre primer tauler ha lliurat la torre pel peó adversari, resultant un final de rei fora de joc i torre VS rei i tres peons que semblava guanyador. Finalment, s’ha imposat per temps.



Victòria solvent davant d’un conjunt que pot complicar la vida a qualsevol. La mala notícia és que el Jake segueix la seva marxa imperial i, amb 5 de 5, no dóna lloc a l’esperança congressista. Si volem veure el got mig ple, com a mínim sembla que ja no haurem de patir per aconseguir l’objectiu de mínims, mantenir la categoria.



BELLVITGE ENTITAT 6-CONGRÉS B 4



Oportunitat d’or desaprofitada pel Congrés B, que continua en zona de descens. Els locals tenien tres taulers forts, però a partir del quart la superioritat era per nosaltres. Destaquem les taules de l’Andreu al primer escaquer, amb negres, davant d’un mestre català. Molt meritòria la trajectòria del president aquesta temporada, hem descobert tot un stopper! Malauradament per darrera no hem estat tan fins, doncs només en Julbe ha aconseguit imposar-se, mentre que les derrotes d’en Codina i d’en Bañón ens han acabat de condemnar.



Queden quatre jornades i necessitem, com a mínim, dos punts. Primer matx-ball davant del Peona i Peó C, un conjunt jove que ens exigirà el màxim.



CONGRÉS C 3,5-CATALUNYA D 2,5



Important victòria per la mínima del C, que es situa amb 3,5 punts, lluny del descens i segon classificat provisional. El Catalunya D era lleugerament superior a nosaltres, però el factor club i les victòries d’en Batuecas i d’en Bascuñana han produït que el punt es quedés a casa. Parlar d’ascens sembla precipitat, però plantejant la temporada matx a matx, tampoc cal descartar res.



CONGRÉS D 3-LIRA E 1



Bona victòria del nostre D, cimentada sobre els triomfs d’en Santamaria, l’Ylla i en Manu. Sembla que aquesta temporada, els conjunts inferiors del Congrés s’estan gestionant amb més encert que anys enrere.



CONGRÉS E 1-CADENA B 3



Victòria de la Tatiana, que avui tampoc ha estat secundada pels seus deixebles. De tant formar campions, la campiona acabarà per ser ella.



CONGRÉS F 4-CATALUNYA F 0



Nou ple del nostre F, avui davant del mateix filial del Catalunya. Per desgràcia, els adversaris també han sumat de 4 en 4 i continuem tercers. La lluita per l’ascens es preveu apassionant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada