diumenge, 2 de març del 2014

Lliga catalana 2014, ronda 6




 

Avui sí, matx còmode pels congressistes. El primer en acabar ha estat en Camacho, que ha fet valer la seva peça de més per damunt dels dos peons de compensació adversaris. Aquesta ha estat, a banda de la meva, l’única partida que he vist en tot el matí (en Camacho jugava a costat meu), doncs avui no he gestionat gaire bé el meu temps, fet que m’ha lligat a la cadira fins gairebé les dues del migdia. He tret un peó de l’obertura, però després poder m’he precipitat al dur a terme accions ofensives abans d’apuntalar la meva posició. En ple ball de bastons m’he trobat una retirada de cavall que avortava els plans adversaris, quedant amb peça de més i, a partir d’aquí, tot ha estat més fàcil. A l’aixecar-me, miro l’acta i victòria contundent, 7-2 a l’espera que en Pere Martínez, que encara ha acabat més tard que jo, signés les taules en un final igualat d’alfil VS cavall.

Perquè el matí fos rodó feia falta que el Jake punxés, però ha guanyat per la mínima en una visita complicada a Cardona. Cada cop sembla més clar que acabarem pagant molt cara la derrota, fa quinze dies, davant del Balsareny-Sallent. Diumenge vinent excursió cap a Torà per mirar de fer la feina i continuar esperant el miracle.

 


 

No us en puc donar cap detall, però el resultat parla per sí sol. Només en Bañón i en Batuecas han pogut guanyar als dos darrers taulers, mentre que la resta hem perdut tots, excepte el president, que ha tornat a fer taules, avui més previsibles, car jugava contra un altre reputat entaulador com és en Frederic Corrigüelas. Entre els visitants destacar la victòria d’en Xavi Povill, un d’aquests congressistes a l’exili, que diu el nostre presi, que està rebent una gran formació al Peona i Peó, tal com mostra el seu nivell de joc actual.

Amb la derrota el Congrés queda ja a un punt de la salvació. Si no es guanya a l’Esplugues diumenge vinent, la situació ja prendrà un caire dramàtic. Serà important planificar bé el matx i jugar amb la solidesa que l’encontre requereix.

 


 

Derrota que deixa al C fora de les places d’ascens, que ara ocupen Tres Peons F i el nostre rival d’avui. De totes maneres, l’objectiu de la permanència és a tocar de dits. Els punts visitants, a càrrec d’en Lucas i d’en Bascuñana.

 


 

Derrota contundent, només el jove Manu ha pogut tornar amb mig punt del Centre Cívic de Sant Martí

 


 

Novament la Tatiana s’ha fet amb la victòria. Individualment està completant una gran temporada. Destaquem la polivalència de la Cristina, que ha tingut temps per jugar la partida i atendre als parroquians congressistes. Llàstima que hagi perdut.

 


 

Nou ple del nostre F, tot i que avui el rival ha col·laborat, presentant només dos jugadors. Tot i això, en Mariano i l’Emili no han donat opció als seus adversaris. D’altra banda, els filials del Molí Nou i Peón Doblado s’han enfrontat avui amb resultat de 2,5-1,5 favorable als de la Ciutat Cooperativa. Això deixa al Congrés F com a líder provisional amb 23 punts, mentre que els altres dos conjunts sumen 21,5. Per contra, el Congrés encara ha de disputar els dos duels directes, el primer diumenge davant del Molí Nou B. Demanem a l’afició que doni suport als nostres jugadors, doncs fa molt temps que no es respira aquest ambient en un equip inferior.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada