dijous, 5 de gener del 2012

Temporada 2012

Espero que tots vosaltres hagueu passat unes Bones Festes i hagueu gaudit d'una bona entrada a aquest 2012. Com que tothom parla de crisi, fallida, i un seguit de termes amb connotacions negatives que ajuden a fomentar el pessimisme, fins i tot entre els que preferim veure el got mig ple, jo prefereixo centrar-me en les esperances que ens pot aportar aquest any.
Amb una mica de sort, sabrem transformar la fredor i el menyspreu amb el que ens tractarà un govern extremament centralista en unes quantes totxanes més que ens ajudaran a construir el marc legal que necessita el nostre país si vol escapar al tercer món: un estat propi. Li pesi a qui li pesi, Catalunya és com un atleta plusmarquista al que obliguen a córrer amb un sac ple de pedres a l'esquena, impedint d'aquesta manera assolir la posició de privilegi que, per les seves condicions i el seu treball, mereix.
Però mentre els meus desitjos es fan realitat (estic convençut que el dia arribarà), em consolaré assaborint la cinquena Champions que guanyarem aquest any. D'això encara n'estic més segur.
I a tu et diré: segueix cercant que la feina desitjada acabarà caient; que no surt? Poder és que has de cercar una alternativa. I a tu: insisteix, que la noia per la que suspires acabarà per fer-te cas. I a l'altre: lluita i superaràs aquesta malaltia. I ja veureu com, seguint per aquesta línia, tot i que els mitjans de comunicació posin/em tota la carn a la graella per fer-nos anar capcots pel món, més d'un i més de dos recordaran aquest 2012 com un any especial.

Alerta! Això és un blog d'escacs!Però una mica d'optimisme mai va malament, oi? També la temporada 2012 promet ser d'allò més interessant en l'àmbit escaquístic. Esquiadors, calçotaires i "domingueros" en general: aprofiteu aquestes setmanes perquè el dia 28 de gener (29 pel Congrés) es dóna el tret de sortida a una nova edició del Campionat de Catalunya per Equips. Com les dues darreres temporades, a Divisió d'Honor es jugarà el dissabte per tarda, amb retransmissió d'un matx en directe. Per la seva part, els quatre equips del Congrés cercaran mantenir-se a llurs categories: l'A a Primera Divisió, el B a Preferent Territorial, mentre que el C i el D jugaran a la Segona Divisió Territorial de Barcelona. Una de les curiositats és el desplaçament a Andorra que haurà de fer el primer equip a la quarta ronda. Podeu ampliar tota la informació a través de l'extensa i acurada crònica del blog d'en Roger Salvo.

De totes maneres, vull recordar que la temporada s'inicia abans, concretament diumenge 15 de gener, amb la celebració de la fase classificatòria territorial de Barcelona de la Copa Catalana. La Copa és un torneig especial: permet retrobaments, rodatge, companyonia, adrenalina (es juga a ritme semirràpid), però malauradament, i tot i la millora durant els darrers anys, el nostre Club no l'ha tractat com es mereix. Enguany tenim la intenció de presentar quatre equips: és per això que faig una crida tant a la participació com a la qualitat d'aquesta. M'explico: és necessari que diversos jugadors del primer i segon equip prenguin part de la competició, ja que si no és així, l'equip A està integrat per jugadors del B, el B per jugadors del C i així successivament, i és clar, per voluntat que hi posem, acaba essent impossible lluitar per les classificacions per la final a categories superiors al nostre nivell real. D'acord, sóc una mica hipòcrita, jo el dia 22 pretenc pujar a esquiar (per tant no contemplo la possibilitat de jugar la final hehehe), però ja no es tracta tant d'això com de no fer el ridícul i aconseguir fer un paper digne dins de les nostres possibilitats.

Així doncs, pregaria que us animéssiu, especialment els del primer equip! Encara que només pogueu jugar pel matí o per la tarda: mica en mica, s'omple la pica!

Salutacions escaquistes!



1 comentari: