divendres, 27 de gener del 2012

Campionat de Catalunya per Equips: la prèvia


Després de celebrar-se la final de la Copa Catalana, que s’adjudicà , dissabte es dóna el tret de sortida a la LXIXa edició del Campionat de Catalunya per Equips.

A Divisió d’Honor, l’UGA, fusionada enguany amb l’històric Barcelona, farà tot el possible per revalidar un títol aconseguit la temporada passada en una darrera jornada d’infart, curiosament mercès a l’empat inesperat del propi Barcelona davant del poderós SCC Sabadell, que pugnava pel títol amb els graciencs. Aquesta temporada es posicionen, novament, com els dos màxims aspirants al campionat, per bé que sembla agosarat descartar formacions potentíssimes com el Barberà o l’Escola d’Escacs, que l’any passat va rendir força per sota del seu nivell real.
La lluita per evitar el descens serà d’allò més dura, doncs dels dotze integrants de la categoria, tres baixaran a Primera Divisió. Aquí és on, entre formacions de força similar, pren gran importància la cohesió de l’equip, així com el saber fer als matxos decisius.

La resta de mortals jugarem diumenge, en el que és el torneig amb més mobilització d’escaquistes de l’estat espanyol. El Club d’Escacs Congrés presenta quatre equips, el primer i tres filials; anem a repassar els seus objectius:


Quarta campanya consecutiva del primer equip en aquesta categoria, fet que de per sí ja pren dimensions de miracle. Enguany el grup sembla més complicat que mai, per bé que cada any diem el mateix i el Congrés acaba salvant-se. Si es vol assolir la permanència, s’hauran d’assegurar els punts dels duels directes amb Gerunda, Mollet i Foment B, així com mirar de sumar en algun altre encontre.
Estem davant d’un nou repte per un conjunt molt veterà, que compta amb quatre MC en actiu: Rubén, Oliver, Llopis i Tejero. A ells s’hi sumen els sempre regulars Salvo, Sagués i Bielsa, l’agressiu (en el sentit escaquístic) Carlos Alonso, el sòlid Pere Martínez i un darrer tauler, que probablement estarà entre en Jordan i en Sadurní.
Els punts forts d’aquest equip són la seva experiència, així com la seva cohesió; amb l’excepció d’en Rubén, incorporat posteriorment, formen una pinya des de fa dècades. En contrapartida, s’esdevé imprescindible assegurar el relleu generacional, cosa que, ara per ara, sembla lluny d’assolir-se.


Iniciem la tercera temporada consecutiva a Preferent, categoria que considero que s’ajusta a la nostra força, per bé que gairebé sempre acabem patint per mantenir-la.
A simple vista veig als filials del Sant Martí, el Sitges i el Tres Peons lleugerament per damunt de la resta, però la igualtat al grup sembla màxima. L’objectiu principal és mantenir-se, però crec que, més que mai, és convenient anar matx a matx i després de les tres primeres rondes ja veurem pel que hem de lluitar. El bloc serà similar al dels darrers anys: Cecili, Jordan/Sadurní, Andreu, Petar/Climent, Héctor, Sorribas, Javi, Codina i dos més. Un conjunt on destaquem la veterania d’en Cecili i del presi, la intuició d’en Xavier, la solidesa d’en Sorribas, la docència d’en Petar o l’atreviment d’en Codina. A tot això hem d’esperar que el delegat i cronista aquest any també aparegui com a jugador, després de la temporada nefasta que signà l’any passat.



Aquest any, capitanejats per Josep M. Gómez i coordinats per M.A.González, estic segur que el C assolirà l’objectiu de pujar a Primera de Barcelona. És innegable que homes amb el seu talent i experiència, als que hi podem sumar al tercer González (Alberto), il·lustres veterans com en Ylla o en Sapiña i fins i tot gent atrevida com en López, en Jordi R. Batuecas, Andreu Herrerías o el mateix Bascuñana, poden acabar jugant una categoria més amunt. Novament, tot dependrà de la fidelitat del bloc que aconsegueixin reunir, però, estic segur que, si mantenen un vuit amb poques alteracions, són ferms candidats a l’ascens.


Després de suprimir l’E per manca d’efectius, enguany el D serà el conjunt destinat a la formació de noves promeses, com Alujas pare, capitanejades per membres amb solera, com en Paco Martínez. Qualsevol fet que passi per mantenir la categoria serà un veritable èxit, tot i que, veient els precedents de campanyes anteriors, jo donaria per bo el fet d’assistir amb els vuit jugadors a cada matx, independentment de quin sigui el resultat. S’ha de fomentar la competitivitat des de la base de la seriositat i el compromís amb l’escut.

Així doncs, amb ganes d’iniciar una nova temporada que s’esdevé apassionant, us emplaço a dilluns que ve, ja amb els primers resultats i sensacions.

Força Congrés!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada