diumenge, 5 de gener del 2014

Lliga catalana 2014, la prèvia


A tres setmanes de l’inici del campionat, ja tenim publicats els grups de la Lliga Catalana 2014. Anem a analitzar els encontres que hauran d’afrontar els dos primers equips del Club d’Escacs Congrés, basant-nos en les plantilles actuals dels adversaris i amb la cautela indispensable que requereix la situació, ja que qualsevol equip pot tenir altes o baixes de darrera hora. També nosaltres estem a expenses dels moviments de darrera hora que pugui fer el nostre supermànager, Frederic Andreu.



26/01 L’ESPIGA DE LES CORTS-CONGRÉS

Prenent com a referència els deu primers taulers dels de Les Corts, sembla que tenim lleuger avantatge en aquest matx. Caldrà anar amb compte ja que ells són jugadors més actius que nosaltres i això pot passar factura en una primera ronda que serveix de presa de contacte per molts congressistes.

02/02 CONGRÉS-LLEIDA B

Jugar contra un equip B sempre és una incògnita, ja que l’equip que presentin anirà en funció de les necessitats del seu primer equip. Comptem amb l’avantatge que per ells és un desplaçament llarg i això sempre dificulta més la reunió d’un deu de garanties. En qualsevol cas, un amunt, un avall, es preveu un matx molt equilibrat.

09/02 CARDONA/SÚRIA-CONGRÉS

El 10 titular, comandat pels quatre Jané Besora, és sensiblement inferior al nostre, però alhora compacte. Haurem de suar si volem tornar amb el punt del cor de Catalunya.

16/02 CONGRÉS-BALSARENY/SALLENT

Els bagencs venen encapçalats per dos mestres catalans, aquest matx s’haurà de guanyar per la part de sota.

23/02 SANTPEDOR-CONGRÉS

La trilogia del Bages posa el punt i final amb un altre conjunt mancat de grans figures, per bé que comandat per un mestre català, però molt compacte. És difícil fer pronòstics.

02/03 CONGRÉS-VALLFOGONA

Amb la precaució necessària sempre que s’empra el barem ELO, aquest matx s’hauria de guanyar de manera còmode, més si tenim en compte que actuem com a locals.

09/03 TORÀ-CONGRÉS

La mateixa valoració que hem fet amb el Vallfogona és vàlida pel Torà. En aquest cas, fora de casa, caldrà posar-hi els cinc sentits.

16/03 CONGRÉS-CALAF

Si bé el Calaf no portarà un conjunt superior al nostre, sí que és sensiblement més potent que els dos anteriors. El resultat vindrà molt condicionat per la situació que atravessi el nostre conjunt en aquest moment.

23/03 JAKE-CONGRÉS  

Tot i que les diferències tampoc són abismals, el Jake sí que pot presentar un deu titular lleugerament superior, o si més no, més compacte que el nostre. A priori, un dels matxos més complicats.

A FAVOR

  •       No hi ha ni un matx que tinguem perdut per anticipat. Cap dels conjunts rivals és àmpliament superior al Congrés
  •       Els desplaçaments són relativament curts, fet que agraeix una plantilla força veterana, així com l’economia del nostre club.
  •       Només hi ha un equip B, fet que, pels amants del laboratori, fa més previsible l’alineació adversària i, en conseqüència, la preparació de la partida.


EN CONTRA

  •       Les nombroses baixes que presenta el nostre equip enguany. De no ser així seríem el conjunt a batre, ara ens veiem obligats a anar matx a matx, a l’estil Simeone, assegurant primer la permanència i, a partir d’aquí, veurem.
  •       La manca de rodatge de la majoria dels nostres jugadors, que pot afectar especialment a les primeres rondes.
  •       Després de diversos anys amb el 1 al sorteig, enguany se’ns assigna el 10, fet pel que juguem un matx més com a visitants que com a locals. Admetem que ja tocava.


26/01 CATALUNYA B-CONGRÉS B

Tractant-se d’un equip B, és difícil pronosticar, però encara amb alguna baixa, poden fer un conjunt sensiblement superior al nostre. El pronòstic a la travessa seria un 1, encara que m’estigui malament dir-ho.

02/02 CONGRÉS-ESCOLA D’ESCACS DE BARCELONA B

Si bé l’any passat els vàrem derrotar amb força claredat, enguany el matx pinta ben diferent a causa de les baixes que tenim. Pronòstic, X2

09/02 COLLBLANC-CONGRÉS B

Els seus tres primers taulers són intractables, molt bé haurem de fer la feina per sota si volem endur-nos quelcom positiu.

16/02 CONGRÉS B-ATENEU BARCELONÈS

Matx trampa. Per elo semblen assequibles (exceptuant els dos primers taulers), però els veterans, si tenen un bon dia, enganxen a qualsevol. Una de les jornades on hauríem de mirar de rascar.

23/02 BELLVITGE ENTITAT-CONGRÉS B

Matx similar al del Collblanc, amb dos primers taulers molt forts, si bé per sota els de Bellvitge són més febles. Novament serà vital l’aportació dels darrers taulers.

02/03 CONGRÉS B-PEONA I PEÓ C

Impossible fer prediccions, abans de començar el campionat, amb un conjunt que pràcticament té un centenar de jugadors federats. Jugui qui jugui, acostumen a ser joves amb empenta i amb moltes possibilitats de fer-nos mastegar la sorra.

09/03 ESPLUGUES-CONGRES B

Si l’any passat vàrem perdre, aquest, semblem condemnats a fer-ho àmpliament. El nivell dels seus 10 primers jugadors així m’ho confirma.

16/03 CONGRÉS-HOSPITALET

O els hi entra un virus estomacal generalitzat, o no tenim res a fer. I com que som bons esportistes i no desitgem mal a ningú, ens limitarem a fer-ho el millor que sapiguem.

23/03 AGUSTÍ-CONGRÉS B

Com l’Esplugues, ens guanyà l’any passat. I no sembla que aquest any ens poguem prendre la revenja. Queda l’alicient de jugar al pintoresc local que tenen al Raval!

A FAVOR

  •       La irrupció de la perla, Javier Romero Gámez, ja batejat com “el chivo” per l’afició congressista, és l’esperança del filial. Conglomerat de talent i irregularitat a parts iguals, pot ser el baròmetre de la temporada del B.
  •       Afortunadament, a preferent, acostuma a baixar només un conjunt. Ho hauríem de fer molt malament per quedar darrers o entre els pitjors novens.
  •       Com en el cas del primer equip, ens enfrontem a sis conjunts A per només tres B. Bona notícia pels amants de chessbase.


EN CONTRA

  •       Les nombroses baixes, entre les que destaco la d’en Sadurní, un puntal al primer tauler. No sé si per ballar amb la més lletja (i en aquest grup n’hi ha moltes) estarà en Jordan, servidor o haurem de mirar més cap avall, però cap de nosaltres té la capacitat d’en Josep per aguantar partides a rivals 200 punts d’ELO més forts que ell.
  •       A diferència del que passa amb el primer equip, aquí sí que veig més d’un matx perdut d’entrada. L’objectiu és la permanència, sense cap mena de dubte.
  •       Després de diversos anys amb el 1 al sorteig, enguany se’ns assigna el 10, fet pel que juguem un matx més com a visitants que com a locals. Admetem que ja tocava.

Per la seva banda, el Congrés C, enquadrat al grup VII de segona territorial i afectat per efecte dominó, haurà de cercar la salvació davant d’aquests rivals. Un any més, confiem en la veterania i qualitat de jugadors com en JJ o l’Emili per aconseguir-ho.
A tercera territorial tindrem tres equips, la majoria composats per joves jugadors que aprofitaran aquests encontres per formar-se de cara al futur. El Congrés D competirà al grup III, l’E al I i l’F al VII.

Però abans de tot això us recordo que tots els jugadors federats esteu emplaçats, el 19 de gener, a prendre part a la Copa Catalana, per anar tocant fusta i...qui sap!


Força Congrés!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada