diumenge, 11 de desembre del 2011

Torneig 80è aniversari club d'escacs Mollet

Aquest matí s'ha disputat la darrera ronda del torneig commemoratiu del 80è aniversari del club d'escacs Mollet. El calendari s'ha aliat amb l'organització i ha permès disputar aquesta competició durant l'immens aqüeducte que tot just deixem enrere.

Fins a cinc tornejos s'han jugat simultàniament al Mercat Vell de Mollet. Tres tancats (per norma MC, MI i GM), un torneig obert a jugadors amb menys de 1900 FIDE i un obert sots-14 amb limitació d'ELO FCDE de 1850. Tot plegat, organitzat pel jugador del mollet Ramón Caro i arbitrat pels internacionals Josep M. Salvans i Cristina Pérez.

La participció congressista s'ha limitat al que us escriu, que tenia previst jugar al grup A (+1900 FIDE), però finalment es va suprimir per manca de jugadors. Donat que el meu rànquing és de 1904 (i baixant), l'organització ha tingut el detall de deixar-me participar al grup B, ja que les bases permetien excepcions.

Després d'una intensa setmana de campionat, s'han produït els següents resultats:

Tancat per norma de GM: victòria per al MI local Luis Alberto Rojas, que juntament amb Miguel Muñoz, segon classificat, aconsegueixen norma de GM. De fet, el jugador peruà assoleix d'aquesta manera el títol que, per nivell de joc, feia anys que mereixia. El tercer classificat, a un punt de distància, ha estat en Lázaro Lorenzo.

Tancat per norma de MI: victòria per l'MI Cristian Cruz, seguit, a mig punt, del seu germà Jonathan, també MI, així doncs, no tenim repartiment de normes. Curiosament, Luis Alberto Rojas, participant tant en aquest grup com al tancat de GM, aquí ha quedat tercer. És normal que hagi preparat amb més èmfasi les partides pel tancat de GM, ja que és un títol que no posseeix.


Tancat per norma de MC: s'imposa amb mà de ferro el local Cristian Fernández, amb vuit punts. Norma de MC també pel veterà Jordi Comellas, del Mataró, segon amb 6,5 punts.

Obert sots-1900FIDE: excel·lent campionat del sots-16 de l'Ateneu Colon, Oriol Porta. Ha estat liderant el torneig amb ple de punts fins a la penúltima ronda, on ha començat a sentir la pressió de tancar el torneig. Finalment però, campió amb 6,5 punts sobre 8 possibles; enhorabona.
La segona posició ha estat per un sorprenent Ramon Povill, que demostra aprofitar les classes de l'actual sensei del Peona i Peó, Jaime Alexander Cuartas. En Ramon, ex-congressista, ha finalitzat el torneig amb els mateixos punts que el campió, a qui ha arribat a derrotar; un gran torneig!
El tercer lloc, a mig punt, pel també sots-16 del Vila Olímpica, l'Alexandre Ventura.

Pel que fa a la meva actuació, la classificació no menteix. Encapçalar el rànquing i acabar setè és quelcom proper al desastre. Quan no és una mala decisió, és la incapacitat per rematar un final... el més greu és que en el 80% de les meves partides hi ha fases on estic superior, inferior i igualat; és a dir, sóc incapaç de portar el control d'una partida de principi a final. Per acabar-ho d'adobar, em costa acceptar aquesta mena de declivi i, en partides com la d'avui, he salvat mig punt de miracle, després de tenir un final amb peó de més horriblement jugat; arriba un moment, que si no ho has fet bé, és millor abaixar el cap i empatar abans que forçar amb línies que tu mateix veus inferiors o dubtoses (a sobre sense temps), només per pura impotència. També en Ramon Povill em va deixar salvar mig punt perquè va voler, doncs estava perdudíssim. En fi, ja arribaran temps millors.

Obert sots-14: Gerard Ayats i Daniela Velasco han demostrat la seva projecció sumant 6,5 punts sobre els 8 en joc; tercer, a un punt, el jove local Joan Caro.

El meu agraïment a l'organització tant per no deixar-me penjat com per l'excel·lent manera de conduir el torneig, adaptant fins i tot els horaris a les necessitats dels jugadors.

Salutacions!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada