dilluns, 10 d’octubre del 2011

Torneig de partides llampec


Un any més ens hem trobat al carrer Alexandre Galí amb motiu del tradicional torneig de partides llampec que organitza el Congrés com a cloenda dels actes de Festa Major.

La prèvia
En primer lloc, una mica d'autocrítica: només hem aconseguit reunir deu participants que, a més a més, desconeixien l'hora d'inici. De cara a futurs esdeveniments ens hem de posar les piles, tant en difusió com en seriositat, doncs si no arriba a ser pel futbolí, l'espera dels més matiners hagués estat insuportable.
Perque veieu que no tot són pals, hem de ressaltar la germanor que s'ha viscut durant tota la matinal, sense cap mena incident ni de polèmica; debut tranquil pel nostre àrbitre, en Josep Maria Jordán. 

En plena acció
La nòmina de jugadors estava formada per un gruix de fidels congressistes: els González, el president, en Sadurní, l'esmentat Jordán, l'Emili López i un servidor. Els representants "forasters": els Povill, en José Esteban i l'Emili Martínez. L'absència de primeres espases de la modalitat, com en Viñals, l'Èinar o el propi mestre Rubén, feia que tant en Jordán com l'Andreu partissin com a favorits, si bé trobo aventurat descartar un jugador tan sòlid com en Sadurní o un altre home que, quan es tracta de partides ràpides, sempre pot donar la campanada: en Xavier.

El matx decisiu
Els dos candidats s'han posat les piles ben aviat, servidor n'és testimoni, doncs primer l'Andreu m'ha guanyat la dama, després en Jordán la torre. Així han mantingut la igualtat fins que, en la partida decisiva el nostre àrbitre es lamentava: te l'has trobat! Sí, el president no ho havia calculat, però punt i campionat al sac. Tercera posició per un sorprenent Ramon Povill i quarta per en Sadurní. El que us escriu ha reparat el mal inici amb l'ajuda del passamuntanyes: robatori als dos Povill i a l'Emili Martínez, taules amb en Josep i derrota davant d'en Xavier. Finalment una prou digna cinquena posició. Sisè l'Emili Martínez, setè el propi Xavier seguit d'un altre Xavi, en Povill. Discreta actuació del tàndem format per l'Emili López, escaquísticament una mica rovellat i l'estrella mediàtica MA, que han finalitzat penúltims. La cullera de fusta per l'aficionat José Esteban, de qui m'agradaria destacar la seva valentia per enfrontar-se a nou jugadors federats i donar-nos guerra.

José Esteban amb el seu llibre

La classificació final

Hi ha hagut trofeu pels tres primers i un llibre d'escacs arcaic pel darrer classificat, així es prepara de cara a l'any vinent!

El campió no es desprèn del trofeu en cap moment
Merescut segon lloc per en Jordán
Ramon Povill exhibeix la seva copa



Destacant a la parella Cristina-Gómez com a campions de dòmino, donem per finalitzades les festes del Congrés 2011. Pel que fa al torneig de rol, només us puc indicar que el va guanyar un jugador aliè al club.
   

Salutacions i fins aviat! 





2 comentaris:

  1. Hola Héctor,
    Fins ahir no m'havia adonat de l'existència del teu bloc, vaig entrar a enllaços del web del Sadurní i ho vaig veure. M'agrada, el que has fet fins ara està molt bé, l'entrevista al Frederic molt bona, una mica " pilota" però quan s'aprecia a algú ja se sap.

    Ara el difícil és no deixar-ho, les activitats del club són minses (fins ara) i tampoc és qüestió que estiguis setmanes sense posar res.

    Afortunadament aviat tindrem el per equips que sempre dona tema. Seria interessant que el Josep, tu i jo, tinguéssim una mica de coordinació al per equips i parlant amb els delegats poguéssim posar també alguna cosa i fotos dels equips C i D, autèntica assignatura pendent fins ara.

    Bé, tan sols felicitar-te i desitjar-te un bon recorregut amb aquest nou bloc.

    Salutacions,

    Roger,

    ResponElimina
  2. Bon dia Roger!

    Primer de tot, gràcies per l'atenció. Vaig decidir obrir amb una entrevista a l'Andreu perquè crec que tot i que li hem donat molta cera, tots plegats hem de reconèixer que, de la manera que ha pogut i/o ha sabut, ha mantingut viu el club dedicant-hi moltes hores de desinteressadament.
    Poder sí que falta una mica més de picant a l'entrevista hehe, també he de dir que vaig haver de retallar continguts ja que sinó encara hi seria, 40 anys de club donen per molt!

    La idea és, en etapes de poca activitat com la que ara iniciem, realitzar alguna altra entrevista, cobrir esdeveniments propers al barri (Open de l'Ideal Clavé, per exemple) o fer petits reportatges sobre fites del club (ascensos, temporades màgiques, etc.). És indubtable que, tot i això, la mitjana de publicació serà més baixa que en ple per equips.

    Respecte a les fotos del C i del D, completament d'acord, si bé aquí falta que col·labori algú d'aquests equips, doncs normalment l'A i el B sempre juguem junts al club i no coincidim mai amb ells. Abans d'iniciar la temporada podríem assignar "fotògraf" i que ens les enviés.

    Per motius acadèmics, aquest bloc l'he de mantenir actiu fins al febrer, però si veig que funciona, li donaré continuïtat. És una manera més "d'obligar-me" a fer vida activa al club.

    Salut,
    Héctor

    ResponElimina