dijous, 27 d’octubre del 2011

S'accepten propostes!

Bon dia congressistes!

Finalitzada la festa major i a l'espera que arribin els tradicionals tornejos nadalencs, seguits del Campionat de Catalunya per Equips, és una evidència que la vida social al club durant aquesta etapa dista força de l'esplendor. Per això pretenc recuperar una de les propostes que sempre hem tingut en ment i per diversos motius mai hem dut a terme de manera sòlida: classes d'escacs a nivell grupal, una vegada per setmana, a la nostra seu.
Molts em direu que en ple segle XXI, aquest ensenyament el podem rebre de manera individualitzada sense moure'ns de casa i probablement, més econòmics, però els objectius cercats són els següents:

  • Incrementar el nivell mig dels jugadors del Congrés, així com dotar-los de rodatge de cara a l'inici de les competicions per equips.
  • Consolidar un caliu escaquístic que ara mateix només gaudim durant la competició
  • Engrescar a jugadors no pertanyents al Congrés o a aficionats a pendre part de la vida activa del nostre club, bé fent-se socis, bé com a simpatitzants.
Segur que podríem trobar molts més avantatges, però crec que només que s'acomplissin aquests tres objectius ens hauríem de donar per més que satisfets.

Fins aquí tot molt bonic, ara ve el més delicat: convenir un horari i finançar les classes. Pel primer punt trobo que divendres al vespre seria la millor franja, de 21 a 23 o de 22 a 0h, per exemple. És quan, tradicionalment, hi ha més activitat al club, la majoria de socis no treballen el dia següent i a més a més, no arriba a trencar el cap de setmana. En qualsevol cas, m'agradaria escoltar les vostres opinions.
Pel que fa al pagament la política del club és clara: autofinançament. És per això que hauríem d'aconseguir un grupet d'un mínim de deu persones, doncs no pretenc arruinar a ningú, molt menys a mi mateix...
Sé que més d'un i més de dos s'engrescarien, per això us animo a respondre. Heu de tenir en compte que el grup format serà heterogeni pel que fa al nivell, per tant, si algú cerca preparació individualitzada, no pretenc enganyar-lo, aquí primarà el caliu i la participació, per bé que l'objectiu final és aprendre, en major o menor mesura.

Remenant per la xarxa he trobat aquesta proposta. Sembla molt competitiva a nivell tècnic, si bé el preu per hora és una mica elevat. Si arribo a formar un grup de deu persones, em começaré a moure per contrastar preus amb diversos mestres, doncs d'oferta sempre n'hi ha. L'opció low cost seria la del mestre Rubén, tot i que és preferible portar un Gran Mestre, atès que pretenc que els jugadors del primer equip també prenguin part de l'entrenament.

En un altre ordre de coses, l'altre dia vaig tenir una ocurrència: el màrqueting. Com que per ara només és una idea propi d'un aixalabrat que no toca vores, us adjunto l'enllaç a la següent web, d'aquesta manera veieu per on van els trets. Aquí sí que no contemplo l'autofinançament, així que primer ho haurem de tractar amb tresoreria.

Si us plau, participeu! Deixeu la vostra resposta, tant en relació a les classes (qui voleu que les faci, quan, com,...) com a altres propostes per potenciar la nostra entitat. Senyors! Si el senyor Castillo, amb tots els respectes, aconseguí reunir més d'una desena de socis, no li fem un lleig a un Gran Mestre, amb tot el que ens pot aportar.

Salutacions,
Héctor

6 comentaris:

  1. Amb mi,pots contar Hector,primer considerem interessats,i després el finançament.
    Crec que deu o dotze si que hi serem

    ResponElimina
  2. M'ho temia, hehe! Compto també amb malalts com el presi, Herrerías, Carlos Alonso, quan acabeu el Vila de Gràcia, és clar! Salvo poder? Jordán? J.J... els González van dir que no però ja cauran, sí, deu suposo que sense problemes ;-) Demà si em passo pel club faré mailing, que no tinc els correus de la gent...

    Gràcies per la col·laboració Codina!!
    Sort demà :-p

    ResponElimina
  3. Hola Héctor,

    És una gran noticia que alguna persona del Congrés tingui idees i plantejaments d'activitats. Esta molt bé que ho posis en aquest el teu bloc, perquè la gent participi. Esta molt bé, però això en condicions normals tindria que sortir dels (del) responsables del club.

    En concret, aquesta activitat amb un gran mestre, ja fa molt anys es va fer. Després, molts i molts anys ho he sentit com una possibilitat de tornar-se a fer. És en realitat una idea molt antiga al nostre club.
    Quan és van fer per primera vegada aquest tipus d'actes, tu encara no havies nascut, però després no sé si s'ho has escoltat alguna vegada al nostre "presi". El Frederic en alguns temes és una mica "disc rallat".
    No obstant això, no deixa de ser una bona idea.

    Però si es fa venir un gran mestre pagant, prèviament tenim que tenir molt clar que volem que faci i que és el més interessant per a les persones que estan disposades a pagar per aquesta lliçó.

    Jo per la meva part, crec que abans d'arribar a contractar un professional, es podria intentar que això ho fes un jugador del primer equip (dels primers taulers si és possible), crec que també estan capacitats per transmetre coneixements, seria de franc, seria avantatjós per engrescar tan els jugadors del club en general, com als jugadors del primer equip i també, perquè no? seria una activitat molt interessant per fer "pinya". Ara bé, el que no pot succeir, com ha passat en altres temps, és programar les activitats, posar dates, donar publicitat i després com a últim pas, posar-se en contacte amb els jugadors per demanar-los si poden fer-ho. Crec que és a l'inrevés, primer posar-se en contacte amb les persones que pensem que són les més indicades, implicar-les en el projecte i després tots plegats escollir les dates i les hores més oportunes.

    Desgraciadament el nostre club s'ha caracteritzat, des de fa massa temps, amb el fer a "salto de mata". Això a fet que molta gent s'hagi anat desvinculant de qualsevol possibilitat de assumir qualsevol responsabilitat. No es qüestió de buscar culpables ni de qui té la raó, això és un fet que tenim al nostre club des de fa molts i molts anys.

    Per a contrarestar aquesta situació, crec que seria imprescindible crear una comissió de treball que englobés tots els col•lectius del club, actius i inactius (jugadors de tots els equips A, B, C, D..., persones interessades en la formació, persones que no juguen gaire als escacs però van sovint al club, persones que no van gaire al club però que han demostrat durant molts anys una fidelitat molt gran, etc, etc. Aquesta comissió es tindria que reunir dos o tres vegades i entre tots treure conclusions.

    Si no fem això o alguna cosa semblant, que ens doni la possibilitat colectiva de trobar la diagnosi que ens permeti resoldre els problemes que com club tenim enquistats des de fa molt i mot temps; quan l'imprescindible i admirat Frederic Andreu ho deixi, el club estarà acabat.

    Perdona el "rollo" Héctor, però he cregut convenient expressar el que penso.

    Salutacions,

    ResponElimina
  4. Hola Roger:

    Em sembla bona idea començar-ho amb algú del primer equip. Com ja vaig apuntar en una primera intervenció, la meva idea és, bàsicament, augmentar la vida escaquística del club. Sóc conscient que és complicat fer-ho més "seriós", quan el ventall de nivells dels assistents és tan gran; així que el primordial és passar una bona estona.
    Del teu comentari dedueixo que comptem amb tu??
    Quan un grupet de gent m'hagi donat l'OK, cerquem voluntaris per impartir les classes. Si s'ha de pagar alguna cosa es paga, doncs per molt que sigui un jugador del club, hi haurà de dedicar un temps a preparar-ho i el temps és or...

    Respecte al comentari de la comissió de treball, estic d'acord, però jo darrerament no disposo de massa temps. No m'agradaria comprometre'm a res que després no pugui dur a terme. Dit això, estic a disposició del club per ajudar en el que pugui. Ara mateix estem jugant un torneig a Ille-sur-Têt i, parlant amb l'àrbitre li he proposat de fer un matx internacional d'anada i tornada a vuit taulers.

    Ho vam fer fa anys amb el St.Albans Chess Club i va ser un èxit. Ja ho penjaré en una propera entrada.

    Salut!
    Héctor

    ResponElimina
  5. Bon dia

    Voldria contactar amb algú del Club per tal d'oferir als interessats, jugar el tancat vàlid per MC que organitzem del 4 al 11 de desembre.

    Interessats, amb ELO FCDE >2175 contacteu amb Ramón Caro al mail monscaro@gmail.com

    Salutacions

    ResponElimina
  6. Bon dia Ramon:

    Indica'm on es disputa el torneig, ho comunicarem al club, tot i que els jugadors actius que superen aquest ELO crec que els compto amb el dit d'una mà, hehe.

    Salutacions,
    Héctor

    ResponElimina